Hvorfor du skal give et legekøkken til dit barn?

Der findes meget sjovt legetøj til de små, hvor legetøjet følger barnets alder og kan stimulerer hjernen, fantasien, motorikken eller give generel sjov. Her er legetøj som legemad eller værktøj, noget der hurtig bliver et hit ved de små.

De små spejler sig i voksne, og derfor er ting som købmand, værktøjsbænk eller et smart legekøkken populær legetøj som børn elsker.

Hvorfor du skal give et legekøkken til dit barn? Kort fortalt – det giver mange andre fordele.

Hvornår får barnet gavn af legekøkken?

Den lille vil sikkert godt kunne lide at sutte og kaste rundt med legemad, inden hun eller han er blevet 2-3 år. Men legekøkkener giver mest værdi, når barnet er 2 eller 3 år gammel.

Legekøkkener kommer i store udgaver med mange låger, knapper og andet, men du finder også det helt simple legekøkken i træ uden diverse ting, som den helt lille kan sutte på.

Hvorfor legekøkkener hitter?

Legekøkkener er lærerigt legetøj, hvor sprog, farver, tal, kreativitet m.m. bliver udfordret.

Rollespil legen med køkken, legemad og udstyr hvor pigen eller drengen kopierer de voksnes madlavning, er en leg der giver rigtig mange timers underholdning i mange år frem.

Legetøj skal være sjovt, kunne bruges et godt stykke tid fremefter og være noget der kan leges sammen med andre eller forældre. Og disse ting er grunden til, hvorfor du skal give din pige eller dreng det sjove legetøj. Hvor alternativet til drenge der ikke gider lege kok, kan være værkstedet og udstyret hertil.

Kreativ legetøj

Et legekøkken stimulerer barnets kreativitet. Hun eller han får hjernen og fantasien i gang, når der skal laves det samme gourmet som f.eks. mor står og laver. Og samtidig bliver sproget også udviklet, for mon ikke den lille pige eller dreng snakker løs som en anden Gordon Ramsey når der kokkeres.

Motorikken bliver udfordret

Også motorikken bliver trænet med det store udvalg af forskellige legemad, bestik, gryder, kander, låger, knapper m.m. der alt sammen skal håndteres med fingrene, hvor også resten af kroppen sikkert kommer i gang, når der skal manøvres med cupcakes på tallerken og andet.

Langtidsholdbar

Legetøjet kan i bedste fald, være sjovt til til barnets 5 – 6 år. Det er væsentlig mere end legetøj som gyngeheste, gåvogne, Duplo og andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You can`t add more product in compare