Sådan Finder du Bøger der Opsluger Dig

Der findes rigtigt mange forskellige bøger på markedet. Der findes faglitteratur indenfor ethvert emne, som man kan være interesseret i at lære noget omkring. Skønlitteratur er også en nærmest ubegrænset ressource. Du kan læse science fiction om aliens, der bor på andre planeter, eller om eventyrlige universer fyldt med magi og fantastiske væsener. Der er altså ikke nogen mangel på udbud. Der er så mange bøger derude, at der med garanti er nogen, der vil tiltale dig.

Det store spørgsmål er dog, hvordan man finder frem til de rette bøger. Med så mange bøger at vælge imellem er det nemlig også et faktum, at de fleste af dem, ville være spild af tid. Livet varer jo ikke evigt, og det betyder, at vi har begrænset med tid til at læse. Hvis vi ikke er kræsne med, hvad vi læser, så snyder vi altså os selv. Hvad er mere sørgeligt, end et helt liv brugt på, at læse dårlig litteratur? Vi skylder altså os selv, at gå systematisk til værks, i vores valg af bøger. Ved at optimere den proces vi bruger, til at vælge litteratur, kan vi nemlig få langt mere ud af læsningen og livet.

Det første du skal gøre for at komme i gang er, at have et klart succes-kriterie. Hvordan ved du, at en bøg er fantastisk? Er der noget, som de bedste bøger du har læst, har haft tilfælles? Her skal du vide, at der ikke findes ét korrekt svar. Det er derimod noget, der er helt og aldeles personligt. Vi sætter alle pris på forskellige ting, og har hver vores prioriteter. Det du skal kigge efter, er altså sandsynligvis anderledes, end det andre kigger efter.

For mig er det dog altid et godt tegn, hvis en bog opsluger mig. De bedste bøger jeg har læst er dem, der får mig til at glemme virkeligheden for en stund. Når jeg samler en virkelig god bog op, så kan jeg let læse i den flere timer i træk, uden at have nogen tidsfornemmelse overhovedet. Jeg har ofte oplevet, at sætte mig ned med en bog tidligt om morgenen, og så pludseligt opdage, at det er blevet eftermiddag. Bogen var simpelthen så spændende, at jeg glemte alt andet, mens jeg læste.

Hvis du har det på samme måde, så vil du også gerne have bøger, der opsluger dig. For at finde dem, vil jeg anbefale dig, at identificere hvilke genre der virker bedst for dig. Jeg bliver meget let opslugt af Krimi bøger: jeg sidder helt på kanten af stolen, og kan slet ikke få nok. Der er et eller andet ved mysterier og kriminalitet der gør, at jeg lynhurtigt fordyber mig i universet. For andre mennesker er det måske science fiction eller fantasy, der generelt virker bedst.

Når du ved, hvilken genre der virker for dig, så kig på forfatterne. Hvis en forfatter har held med at holde din opmærksomhed i én bog, så er der gode chancer for, at vedkommende kan gøre det samme i de andre bøger også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You can`t add more product in compare